Vihreiden poliittista ohjelmaa voi kommentoida nyt myös a.nnotate.com -palvelun kautta. Se on verkossa oleva, kaikille avoinna oleva palvelu, jota käyttämällä erilaisia kuvia, tekstejä, verkkosivuja yms. voidaan helposti kommentoida.

A.nnotate.com -palvelun käyttö on varsin helppoa - tosin hieman verkko-osaamista tarvitaan. Tällä sivulla muutamia käyttöohjeita, joilla palvelun käytössä pääsee alkuun.

Yllä olevassa kuvassa on a.nnotate.com -palvelun päänäkymä. Suuren osan näyttöä valtaa Vihreiden poliittisen ohjelman perusteksti. Huomannet, että sivun oikeassa laidassa on joukko tekstiin tehtyjä kommentteja - muutosesityksiä, poistoja ja niin edelleen.

Jos haluat joko a) kommentoida jotakin kohtaa tekstistä tai b) osallistua jostakin kohdasta käytävään keskusteluun, toimi näin.

1) Maalaa hiirellä pätkä, johon haluat esittää muutosta. Jos tekstin taustalla on esim. keltainen tai vihreä väri, se tarkoittaa, että kohtaa on jo joku kommentoinut. Tässä tapauksessa klikkaa ko. kohtaa. Kuvassa merkitty numerolla 1.

2) Oikeassa laidassa näet tekstiin esitettyjä kommentteja, kuvassa numerolla 2. Jos laatikon ylälaidassa on harmaa alue, jossa painikkeet "Edit", "Reply" ja "Delete", tiedät, että kyseinen kommentti käsittelee aiemmin (kohdassa 1) klikkaamaasi/maalaamaasi tekstinpätkää. Huomaa, että voit tuhota ja muokata vain omia kommenttejasi.

3) Jos haluat kirjoittaa johonkin aiempaan kommenttiin vastauksen tai tehdä vallan uuden kommentin, aukeaa eteen muokkausikkuna (vasemmalla). Kirjoita tekstialueelle kommenttisi, muokkausehdotuksesi, poistoehdotuksesi tms. Klikkaa lopuksi talletuspainiketta (punainen numero 2a).

4) Jos kommentit tuntuvat olevan muokkausten yms tiellä, voit vaihtaa kommenttien näkymää tietokoneesi näytöllä klikkaamalla oikean ylänurkan painikkeista vasemmanpuoleisinta (ylimmässä kuvassa punaisen numero 3:n kohdalla). Pääset selaamaan dokumenttia eteenpäin haluamallesi sivulle ylä- ja alalaidasta löytyvistä navigaatiopainikkeista (ylimmässä kuvassa punaisen numero 4:n kohdalla).

5) Jos haluat tehdä tekstiin lisäyksen, voit mistä tahansa kohdasta dokumenttia jossa ei ole tekstiä (esim. rivien välistä) vetää hiirellä viivan (paina vasenta nappia, raahaa hiirtä hieman oikealle, päästä nappi irti, vrt kuva alapuolella). Tämän jälkeen aukeaa tuttu editorinäkymä.


Jaa sivu: