— Katja Alvoittu

Sinnemäki: Junalla matkustaminen tehtävä houkuttelevammaksi

On asioita joiden pitäisi olla Suomessa aivan toisin kuin nyt. Yksi näistä asioista on junalla matkustaminen.

- Liikennejärjestelmässämme on jotain vikaan, kun matkustaminen lentokoneelle Ouluun on edullisempaa kuin junalla. Järjestelmässä on vikaa, kun yksittäisen ihmisen on edullisempaa valita auto melkein mille tahansa matkalle Suomessa, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki kritisoi valtuuskunnassa.

Seuraavan kerran hallitus linjaa liikennepolitiikkaansa selonteossa, josta päätetään helmikuussa ensi vuonna.

Selonteon täytyy sisältää keinot, jolla ihmisten tapoja matkustaa Suomessa muutetaan. Junan houkuttelevuutta voidaan lisätä investoinneilla ratoihin, joilla liikennettä saadaan nopeutetuksi, uusilla yhteyksillä ja uusilla tavoilla järjestää paikallista liikennettä.

Selonteon yhteydessä pitää muistaa myös se, että investointi palvelujärjestelmään voi myös houkutella matkustajia junan käyttäjäksi.

- Samaa tarkoitusta palvelisivat halvemmat lipunhinnat. Kaupunkien joukkoliikenteessä tariffituki lipuille on sääntö eikä poikkeus. Se, että näin toimittaisiin myös junien kaukoliikenteen suhteen, tulisi ottaa vakavana mahdollisuutena, esittää Sinnemäki.

Lue Sinnemäen valtuuskunnassa pitämä puhe kokonaisuudessaan.

Jaa sivu: