— Vesa Saarinen

Vihreät suurimmaksi poliittiseksi ryhmäksi ylioppilaskunnissa

Vihreät nousivat ylioppilaskuntien edustajistojen suurimmaksi poliittiseksi ryhmäksi. Tällä viikolla järjestetyissä edustajistovaaleissa vihreät saivat 10,5 % äänistä ja ohittivat aikaisemmin suurimman poliittisen paikkaa hallinneen Kokoomuksen, jonka äänimäärä jäi alle 10 prosenttiin. Valtakunnallisesti vihreiden edustajien määrä kasvoi viidellä.

Uusia vihreitä ryhmiä syntyi Tampereen ja Lappeenrannan teknillisten yliopistojen ylioppilaskunnissa sekä Vaasan yliopiston ylioppilaskunnassa. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnassa vihreät tuplasivat paikkamääränsä ja kasvoivat suurimmaksi ryhmäksi. Vihreät vahvistuivat myös Oulun, Helsingin ja Kuopion yliopistojen ylioppilaskunnissa. Paikkamenetyksiä vihreät kokivat Turun ja Lapin yliopistojen ylioppilaskunnissa.

Turun ammattikorkeakoulun oppilaskunnassa vihreät tekivät historiaa, kun Turun vihreiden nuorten varapuheenjohtaja Vaula Metso valittiin kautta aikain ensimmäisenä vihreänä edustajana ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntiin.

Edustajistovaalien tulokset vihreiden osalta ennen tarkistuslaskentaa:

 • Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, HYY:n Vihreät 9/60 (+1)
 • Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta, Grönioni 8/41 (+4)
 • Kuopion yliopiston ylioppilaskunta, Kuopion vihreät nuoret ja opiskelijat 2/25 (+1)
 • Lapin yliopiston ylioppilaskunta, Vihreä lista 1/20 (-1)
 • Oulun yliopiston ylioppilaskunta, Vihreä vallankumous 3/37 (+2)
 • Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta, Vihreä lista 2/35 (uusi)
 • Tampereen yliopiston ylioppilaskunta, Vihreä lista 8/40 (0)
 • Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunta, Vi(h)reät 1/45 (0)
 • Turun yliopiston ylioppilaskunta, Vihreä lista 7/41 (-5)
 • Vaasan yliopiston ylioppilaskunta, Vihreä lista 1/30 (uusi)
 • Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, Vihreä lista 1/31 (uusi)
Jaa sivu: