— Tanja Remes

Hassi: Europarlamentti hyväksyi vihreiden ehdotuksen naisten oikeuksien EU-lähettiläästä

Euroopan parlamentti hyväksyi tänään vihreiden esityksen eurooppalaisesta naisten oikeuksien lähettiläästä osana Feleknas Ucan mietintöä "Sukupuolten tasa-arvo ja naisten vaikutusvallan lisääminen kehitysyhteistyössä".

Allekirjoittaneiden joukossa on myös suomalaisia: parlamentissa tänään asiasta puhuneen MEP Satu Hassin lisäksi myös Elisabeth Rehn sekä europarlamentaarikot Anneli Jäättenmäki ja Riitta Myller ovat allekirjoittaneet vetoomuksen.

Vetoomus osoitteessa: http://www.womensenvoy.eu

Naisten oikeuksien lähettiläs toisi tehoa kehitysyhteistyövarojen käyttöön

Satu Hassi totesi puheessaan parlamentin täysistunnolle että halvin tapa edistää kehitystä on parantaa naisten oikeuksia ja koulutusta, naisten mahdollisuuksia hankkia omia ansiotuloja sekä kehittää seksuaali- ja lisääntymisterveydenhuoltoa.

- Tämä tiedetään kokemuksesta ja lukuisista selvityksistä. Kuitenkin se unohdetaan kerran toisensa jälkeen ja maassa toisensa jälkeen. Siksi tarvitsemme naisten oikeuksien lähettilään, jonka tehtävä on valvoa naisten oikeuksien huomioon ottamista huomioon päätöksenteossa, kehitysyhteistyö mukaan lukien. Tämä toisi yksinkertaisesti lisää tehoa siihen, miten käytämme kehitysyhteistyörahat, sanoi Hassi.

- YK:n vuosituhattavoitteiden saavuttaminen on mahdotonta ilman naisia. Köyhyyden, lapsi- ja äitikuolleisuuden, lukutaidottomuuden, HIV/aidsin ja ympäristön saastumisen vähentäminen vuoteen 2015 ei onnistu, jos puolta ihmiskunnasta ei oteta huomioon, Hassi totesi.

Naisten oikeuksien lähettiläs olisi myös EU:n kasvot niille maailman naisille, jotka kamppailevat siskojensa oikeuksien puolesta ja maansa kehityksen puolesta.

Lisätietoja:

Satu Hassin avustaja Anne Hildén gsm +32 47 373 5136

Jaa sivu: