— Katja Alvoittu

Puoluehallitus: Tiibetiin saatava ihmisoikeustarkkailija

Kiinan hallitus on kansainvälisten uutistoimistojen mukaan syyllistynyt väkivaltaan Tiibetin mielenosoittajia kohtaan. Vihreiden puoluehallitus vetoaa Kiinaan, jotta se pidättäytyisi enemmästä väkivallan käytöstä. 

Tiibetin Intiassa sijaitsevan pakolaisparlamentin mukaan levottomuuksissa olisi kuollut jopa satoja ihmisiä, mutta Kiina kiistää viranomaistensa tekemät surmat.

– Suomen hallituksen ja EU:n tulisi tehdä kaikki voitava, jotta Tiibetiin saataisiin YK:n ihmisoikeustarkkailija tekemään puolueeton ja perusteellinen tutkimus tapahtuneesta, vaatii Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Condoleezza Rice on kehottanut Kiinaa neuvottelemaan Tiibetin hengellisen johtajan Dalai-laman kanssa. Vihreät toivovat, että EU antaa täyden tukensa Yhdysvaltojen vaatimukselle.

– Lähestyvien olympialaisten takia kansainvälinen yhteisö seuraa Kiinan ihmisoikeustilannetta erityisen tarkkaan. Maailma ei voi vaikenemalla antaa Kiinalle lupaa väkivaltaisuuksien jatkamiseen, toteaa Laturi.

 

Jaa sivu: