— Suvi Reijonen

Vihreiden ehdokasmäärä nousi lähes viidenneksellä

Tänään jätettyjen Vihreiden ehdokaslistojen mukaan Vihreiden kokonaisehdokasmäärä nousi
2 162:een.

- Vihreät näyttäisivät siten olevan vaalien suurin ehdokasmäärän kasvattaja. Ehdokasmäärä kasvoi viime vaaleihin verrattuna 18 prosentilla, kampanjapäällikkö Ville Tuominen iloitsee.

- Paikallisyhdistyksiltä saamiemme tietojen mukaan kunnallisvaaleissa on yhteensä 2 162 Vihreää ehdokasta, Erityisen hienosti kehittyivät Satakunta, Pirkanmaa ja Etelä-Savo, joissa ehdokasmäärät kasvoivat kymmenillä prosenteilla.

- Ehdokasmäärään voi olla todella tyytyväinen. Kevään ja kesän kova panostus ehdokashankintaan on tuottanut tulosta. Vihreät näyttäisivät kasvattaneen ehdokasmääriään sekä suhteellisesti että määrällisesti eniten kaikista puolueista, kampanjapäällikkö Tuominen jatkaa.

Vihreät kasvoivat pienissä ja keskisuurissa kaupungeissa. Täysi sadan ehdokkaan lista saavutettiin Turussa, Tampereella, Vantaalla, Espoossa, Oulussa ja täysi 127 ehdokkaan listan Helsingissä. Keskisuurista kaupungeista merkittäviä ehdokasmäärän kasvattajia olivat Lohja, Nokia ja Pori.

Vihreät saavat nyt listoja myös moniin sellaisiin kuntiin, joissa tällä hetkellä ei ole Vihreitä valtuutettuja. Tarkemmat tiedot ehdokashankinnan tuloksista saadaan huomenna, kun paikallisyhdistykset toimittavat yksityiskohtaisemmat tiedot ehdokaslistoista.

- Naisia ehdokaslistoilla näyttäisi olevan aiempien vuosien tapaan hieman yli puolet. Alle 30-vuotiaiden osuus näyttäisi olevan noin 17 prosenttia. Naisten ja nuorten osuus perustuu arvioon, ja sitä täsmennetään keskiviikkona, Tuominen kertoo.

Jaa sivu: