— Suvi Reijonen

Vihreät: Hallitus ei tule purkamaan ympäristönsuojelua rakentamalla Kollajan

Kollajan tekoaltaan rakentaminen on noussut esiin ilmasto- ja energiastrategian uutisoinnissa. Ympäristöministeri Lehtomäki on Kalevan (7.11.) haastattelussa ilmoittanut olevansa valmis harkitsemaan koskiensuojelulain purkamista.

- Hallitus on ilmasto- ja energiastrategiasta päättäessään sopinut, että Kollajaa ei tulla rakentamaan. Strategiassa Kollajan rakentamista ei ole myöskään laskettu mukaan mahdollisiin vaihtoehtoihin, toteaa strategian lopullisesta päätöksenteosta Vihreiden puolesta vastuussa ollut oikeusministeri Tuija Brax.

Vihreät tulevat hakemaan seuraavissa vaaleissa suomalaisten tuen sille, että korvaamattomia luontoarvoja ei jatkossakaan tuhota sähkön tuotannon kannalta merkityksettömien Vuotoksen ja Kollajan altaiden takia. Altaiden rakentaminen olisi luonnonsuojelun näkökulmasta kestämätöntä.

Vihreiden tiedote ilmasto- ja energiastrategiasta 

Anni Sinnemäen kirjoitus ilmasto- ja energiastrategiasta 

Jaa sivu: