— Suvi Reijonen

Vihreiden varapuheenjohtaja, kansanedustaja Johanna Sumuvuori jää äitiyslomalle

Vihreiden kansanedustaja Johanna Sumuvuori jää äitiyslomalle eduskuntatyöstä vappuaattona 30.4. Töihin Sumuvuori palaa tammikuussa 2010.

- Raskaus on sujunut onnellisesti, eikä se ole haitannut eduskuntatyötä tai eurovaalikampanjointia. Aivan loppuvaiheen katukampanjointi jää tietysti raskauden takia vähemmälle.

Viimeisenä työpäivänään Sumuvuori jätti kirjalliset kysymykset lastensuojelulain toimivuudesta tietoyhteiskunnassa ja yksinhuoltajaperheiden tasavertaisesta kohtelusta kotitalousvähennysten jaossa.

- Mannerheimin Lastensuojeluliiton selvityksen mukaan lapset käyttävät noin 60 % vapaa-ajastaan internetissä. Se tuottaa haasteita lastensuojelulain toteutumiselle ja erityisesti laissa mainitun lastensuojelutarpeen ilmoitusvelvollisuuden toteutumiselle, Sumuvuori toteaa, ja jatkaa:

- Yksinhuoltajaperheillä taas on oikeus puolet pienempään kotitalousvähennykseen, kuin kahden vanhemman perheissä. Yksinhuoltajaperheitä pitäisi kohdella tasavertaisesti kotitalousvähennystä myönnettäessä. 

Sumuvuori aikoo äitiyslomasta huolimatta palata kevään aikana vielä kerran eduskuntaan äänestämään: Laki samaa sukupuolta olevien perheen sisäisestä adoptiosta on tulossa saliin äänestettäväksi kevään aikana.

- Haluan olla mukana varmistamassa, että perheen sisäinen adoptio toteutuu.

Äitiysloman ajan Sumuvuoren tilalla Liikenne- ja viestintävaliokunnassa toimii Jyrki Kasvi ja Valtiovarain-valiokunnassa Ville Niinistö.

Jaa sivu: