— Vesa Saarinen

Vihreä maahanmuuttopolitiikka


Vihreät ovat pohtineet maahanmuuttopolitiikkaa suomalaisista puolueista useimmin (HS 12.1.2009). Maahanmuuttopolitiikkaamme on tehty pitkään ja johdonmukaisesti. Se perustuu inhimillisyydelle, ja sen tavoitteena on edistää työperäistä maahanmuuttoa, edistää toimivaa kotoutumista ja kantaa vastuuta maailman pakolaisista.

Tässä tietopaketissa kootaan yhteen Vihreiden maahanmuuttopolitiikan perusteet. Maahanmuuttopoliittista keskustelua edistääksemme haastamme muut puolueet avaamaan omat maahanmuuttopoliittiset linjansa.

Lue alta ensin Vihreän maahanmuuttopolitiikan perusteet. Sen jälkeen voit halutessasi tutustua syvempään oppimäärään muun muassa erilaisten ohjelmien ja linjapaperien. Lopuksi voit kysyä Vihreiltä maahanmuuttopolitiikasta. Vastaamme kiperiin kysymyksiin Vihreästä näkökulmasta näillä sivuilla muutamaan otteeseen kuluvan kevään aikana.

 

Vihreä maahanmuuttopolitiikka...


...perustuu inhimillisyydelle »

...edistää työperäistä maahanmuuttoa »

...kantaa vastuuta maailman pakolaisista »

...korostaa kotoutumistoimien tärkeyttä »

 

 

Syvempi oppimäärä - ohjelmia, linjapapereita ynnä muuta

 

Periaateohjelma (2006) » (tärkein puolueen ajattelua ja tavoitteita kuvaava paperi)

Kohti kansalaisuutta - Vihreä kotoutumispolitiikka (2007) »

Suomessa tarvitaan uutta maahanmuuttopolitiikkaa (2007) »

Oikeutta ja kohtuutta turvapaikkapolitiikkaan (2006) »

Seitsemän teesiä maahanmuutosta (2008) »

Vihreät ja globalisaatio »

 

 

Kysy Vihreiltä maahanmuutosta

 

Esitä kysymys, Vihreät vastaavat »

Jaa sivu: