— Vesa Saarinen

Vihreä kirje - helmikuu 2010 - kuulumisia Euroopan parlamentista

Kuulumisia Euroopan parlamentista

Satu Hassi ja Heidi Hautala ennakoivat EU:n laajuista turkistarhakieltoa. Heidän mukaansa on ilmeistä, että yhä useampi maa luopuu turkistarhauksesta. Vihreät tulevat esittämään myöhemmin tehtävässä maatila- ja tarhaeläinten hyvinvointia koskevan direktiivin uusimisessa EU:n laajuista turkistarhauskieltoa. Kielto tarvitaan, koska turkistarhaoloissa ei pystytä takaamaan eläinten hyvinvointia. Lue lisää >

Kansalaisoikeuksien voitto! Europarlamentti torjui eurooppalaisten pankkitietojen toimittamisen Yhdysvaltoihin eli niin sanotun SWIFT-sopimuksen! Hylkäävä päätös oli voitto demokratialle ja kansalaisoikeuksille. Lue lisää >

Heidi Hautala tapaisi Dalai Laman. "EU:n on vihdoin ymmärrettävä koota erisuuntaiset kantansa ja puhuteltava Kiinaa tosissaan. EU:n on lakattava teeskentelemästä “ihmisoikeusdialogia” Kiinan kanssa, koska sen tulokset ovat olemattomia ja lähinnä vain oikeuttavat sortovallan jatkumisen. Tiibetin kysymys vaatii tässä aivan oman erityisen huomionsa", Hautala kirjoittaa blogissaan. Lue lisää >

Satu Hassin mukaan arvokonservatiivit vastustavat EU:ssa naisten oikeuksia. "Joka kerran, kun esimerkiksi EU:n kehitysyhteistyötä koskevissa mietinnöissä mainitaan sanat "seksuaali- ja lisääntymisterveystyö", parlamentin arvokonservatiivirintama ehdottaa kohdan poistamista. Kuitenkin oikeus sukupuolivalistukseen, ehkäisyvälineisiin sekä raskauden ja synnytyksen ajan terveydenhoitoon on kaikkien naisten ihmisarvoisen elämän perusasioita", Hassi kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan. Lue lisää >

Vihreä europarlamenttiryhmä on tyytyväinen Europarlamentin päätökseen parantaa äitiys- ja isyysloman tasoa. Lue lisää >

Jaa sivu: