— Johanna Sumuvuori

Sumuvuori kehysselonteon palautekeskustelussa: tarvitaan taloudellista, sosiaalista ja ekologista kestävyyttä

Vihreiden kansanedustaja Johanna Sumuvuori esitti kehysselonteon palautekeskustelussa, että Vihreät edellyttävät tulevalta kehyskaudelta talouden kestävyyden lisäksi myös sosiaalista ja ekologista kestävyyttä. Kansainvälisen finanssikriisin vaikutukset ja kiihtyvä väestön ikärakenteen muuttuminen edellyttävät myös merkittävää tuottavuuden parantamista ja tehokkuuden lisäämistä.

- Vihreiden mielestä talouden tehokkuus- ja tuottavuusvaatimusten rinnalla on muistettava, mitä varten muutoksia tarvitaan: hyvinvointiyhteiskunnan pelastamiseksi. Vihreille kestävä talouspolitiikka tarkoittaa myös kansalaisten hyvinvointia, tasa-arvoa, ympäristön- ja ilmastonsuojelua, Sumuvuori sanoi.

- Ekologisten ja sosiaalisten ongelmien ennalta ehkäiseminen ja varhainen korjaaminen on hyvää talouspolitiikkaa. Jos jarruttelemme näissä asioissa nyt, tulee syntyneiden vahinkojen korjaaminen myöhemmin paljon kalliimmaksi.

Koko puheenvuoro verkossa: http://www.vihreat.fi/node/5136

Jaa sivu: