— Suvi Reijonen

Sinnemäki valtuuskunnassa: Pienet työtulot vihreiden erityissuojeluksessa

Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki valtuuskuntapuheessaan veropolitiikasta:

”Vihreiden vero-ohjelma tähtää siihen, että tulevaisuudessa valtion menot ja tulot saadaan taas tasapainoon. Se on tarpeen tulevina vuosina, jolloin myös tarve huolehtia vanhuksista kasvaa. Me haluamme pitää huolta vanhuksista, siksi haluamme pitää huolta valtiontaloudesta.

Veropaperissa esitetään veronkorotuksia. En itse erityisesti halua esittää arvonlisäveron tai kiinteistöveron korotusta. Ne eivät ole minulle mikään poliittinen tavoite. Esitän näitä korotuksia kuitenkin mieluummin kuin lapsilisien tai terveydenhuollon leikkauksia, joista kiinni pitäminen on minulle poliittinen tavoite.

Verolinjauksen tärkein valinta on korottaa arvonlisäveroa ja ympäristöveroja mieluummin kuin työn verotusta.

Emme ehdota tuloveron korotusta, koska se haittaisi eniten työllisyyttä.

Pienet työtulot ovat Vihreiden erityisessä suojeluksessa. Siksi ehdotamme pienituloisten verotuksen keventämistä 500 miljoonalla eurolla."

Puhe kokonaisuudessaan verkossa

Jaa sivu: