— Suvi Reijonen

Puoskari MTV3:n kuvamateriaalista: Turkistarhauksesta luopuminen kirjattava hallitusohjelmaan

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma julkaisi tänään Oikeutta eläimille -yhdistyksen ottamia kuvia turkistarhoilta. Kuvat osoittavat, että tarhoilla on edelleen vakavia laiminlyöntejä.

- Jo vuosi sitten käydyn keskustelun yhteydessä turkistarhaajat lupasivat puuttua epäkohtiin. Kuvat osoittavat, että näin ei ole tapahtunut, sanoo Vihreiden varapuheenjohtaja Mari Puoskari.

Tarhaajat vetoavat omaan hyvinvointisertifikaattiinsa. Käytännössä sertifikaatti vain edellyttää lain noudattamista. Turkiseläinten hyvinvointi edellyttäisi lain minimivaatimusten reilua ylittämistä.

Tämän vuoksi eläinten hyvinvointi ja turkistarhaus elinkeinona on mahdotonta yhdistää. Esimerkiksi kettujen häkit ovat edelleen hyvin pieniä ja virikkeettömiä, vaikka häkkikokoja on hieman suurennettu. Samaan aikaan kettujen koko on kasvanut.

- Pahin tilanne on toki sairailla eläimillä, mutta suuri joukko terveitä eläimiä kärsii jatkuvasti lainmukaisissakin olosuhteissa. Siksi Vihreiden tavoitteena on, että turkistarhauksesta luopuminen siirtymäajalla kirjataan seuraavaan hallitusohjelmaan, sanoo Puoskari.

 

Jaa sivu: