— Suvi Reijonen

Vihreät kampanjoivat "naimalakolla" tasa-arvoisen avioliittolain puolesta

Vihreät haastoi lauantaina vaalistartin yhteydessä suomalaiset Naimalakkoon, eli kampanjaan tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Naimalakkoon osallistuminen on helppoa: Osoitteessa www.naimalakko.fi voi allekirjoittaa sitoumuksen, ettei halua rekisteröidä parisuhdettaan tai mennä naimisiin ennen kuin naimisiin meneminen on mahdollista myös samaa sukupuolta oleville pareille.

Lakko on avoin kaikille. Myös naimisissa olevat tai parisuhteensa rekisteröineet voivat ryhtyä ”tukilakkoon”.

- Vihreiden tavoitteena on saada samat oikeudet sekä hetero- että homopareille. Me haluamme, että seuraava hallitus säätää tasa-arvoisen avioliittolain, sanoi Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki kampanjan esittelytilaisuudessa.

Kampanjalle kasvot antavat Anni Sinnemäki, malli Nanna Grundfeldt ja vihreä eduskuntavaaliehdokas, näyttelijä/yrittäjä Jani Toivola. He kertovat videolla, miksi tasa-arvoinen avioliittolaki on heidän mielestään tärkeä.

- Se, miten me suhtaudumme erilaisuuden haasteisiin, määrittelee sen, minkälainen on tulevaisuuden Suomi. Minun toiveeni on, että tulevaisuuden Suomi olisi rohkea, avoin ja läsnäoleva yhteiskunta, Jani Toivola sanoi. Samaa sukupuolta olevilla pareilla on nykyisin mahdollisuus rekisteröityyn parisuhteeseen, mutta rekisteröidyt parit eivät saa esimerkiksi automaattista oikeutta yhteiseen sukunimeen eivätkä he voi adoptoida lasta.

Useissa Euroopan maissa on jo tasa-arvoinen avioliittolaki. Suomessa Vihreät, SDP, RKP, Vasemmistoliitto ja Kokoomus ovat ilmoittaneet, että ne kannattavat tasa-arvoista avioliittolakia.

- Meidän tavoitteenamme on tasa-arvoinen siviilivihkiminen. Se ei edellytä muutoksia uskonnollisten yhdyskuntien vihkimisoikeuteen. Kirkot voisivat vastedeskin vihkiä pariskuntia omien periaatteittensa mukaisesti, Sinnemäki sanoo.

Jaa sivu: