— Marja Honkonen

Perusta Pekka-ravintola!

Ravintolapäivä on karnevaali ravintola- ja ruokakulttuurin puolesta. Ravintolapäivänä kuka tahansa voi perustaa ravintolan tai kahvilan ihan mihin vain. Seuraavaa huippusuosittua ravintolapäivää vietetään vaalipäivän aattona, lauantaina 4.2.2012.

Ole mukana Pekan viime hetken kampanjoinnissa, hurmaa herkkusuut ja perusta oma Pekka-ravintola tai Pekka-kahvila

Luovuus on ravintolapäivän tärkein voimavara: voit itse päättää ravintolasi/kahvilasi nimen, sijainnin, aukioloajan, menun, hinnat, mahdolliset pöytävarauskäytännöt, kaiken! Ravintola voi olla esimerkiksi Kokoaan suurempi kahvila, Valtakunnan sovittelijan herkkupöytä tai Haavisto Cafe. Voit myös hyödyntää valmista Pekka-kahvilan menua ohjeineen. Tärkeää on, että ravintolassasi on tarjolla myös Pekan esitteitä ja muuta materiaalia – ja tietenkin erinomaista seuraa, joka osaa vakuuttaa vieraasi siitä, että vaalipäivän oikea numero on kakkonen.

Inspiraatiota löytyy Ravintolapäivän sivuilta, päivälle on tarjolla jo yli 100 erilaista ravintolaa ja kahvilaa!

Ravintolapäivä Facebookissa: http://www.facebook.com/ravintolapaiva

Voit hyödyntää valmiiksi suunniteltua Pekka-kahvilan konseptia, jolloin sinun tarvitsee vain sopeuttaa se omiin puitteisiisi, käydä kaupassa, keittää kahvit ja leipoa. Tämän sivun lopusta löydät valmiin tulostettavan menupohjan ja tervetuloa Pekka-kahvilaan  -lapun, johon voit kirjoittaa mahdolliset kulkuohjeet hankalammin löydettävään kahvilaan. Voit myös laittaa kahvilaasi pyörimään ravintolapäivää varten tehdyn Pekka-videon (kesto n. 5 min), joka alkaa Pekan tervehdyksellä ruokailijoille. Huom. Toimistolla on nyt myös rajattu määrä isoja (80x120) julisteita varattu Pekka-ravintoloiden käyttöön! Ilmoita osoitteeseen ravintolapaiva@haavisto2012.fi, jos haluat julisteen!

Näin perustat Pekka-kahvilan:

1. Mieti kahvilalle hyvä paikka ja päätä kahvilan aukioloajoista. Tässä voi käyttää mielikuvitusta. Ihmisiä ei ole pakko kutsua kotiin kyläilemään jos ujostuttaa, voit ihan yhtä hyvin hissata myytävät annokset ikkunasta korissa kadulle.

2. Suunnittele ruokalista tai käytä valmista pohjaa. Valmis menupohja, reseptit ja kauppalista löytyvät tämän sivun lopusta. Esimerkkimenu sisältää karjalanpiirakoita, munavoita ja Pekka-pipareita, jotka voivat olla vaikkapa murotaikunasta muotoiltuja kakkosia. Voit myös keksiä jotain ihan muuta.

3. Ilmoita ravintolasta Ravintolapäivä -sivustolle ja Pekan kampanjaan osoitteeseen ravintolapaiva@haavisto2012.fi. Kaikki Pekkaravintolat listataan sivulle www.vihreat.fi/pekkaravintola.

4. Hanki paikalle Pekan kampanjamateriaaleja, laita ravintolapäivän Pekka-video pyörimään taustalle ja valmistaudu vakuuttamaan vieraasi siitä, että Pekasta tulee loistava presidentti. Videomateriaalin löydät tämän sivun alalaidasta, ja esitteitä saat lähimmältä kampanjayhteishenkilöltä, joiden lista löytyy täältä: http://haavisto2012.fi/yhteystiedot/

5. Käy kaupassa, pyydä kaveri mukaan kokkaamaan, avaa kahvila ja pidä hauskaa!

Extrat:

- Tee kahvilallesi FB-tapahtuma ja mainosta sitä Pekka goes Ravintolapäivä -FB-tapahtumasivulla.

- Dokumentoi ravintolasi toiminta valokuvaamalla. Jaa kuvia sosiaalisessa mediassa, kirjoita ravintolakokemuksesta blogiisi juttu

- Kutsu tuttu toimittaja kahvilaasi ruokailemaan

- Mikäli ravintolatoimintasi on tuottoisaa, voit halutessasi tilittää tuotot Pekan kampanjatilille (ohjeet: http://haavisto2012.fi/lahjoita/)

Valmiit materiaalit

Menu- ja opastepohjat sekä reseptivihko ja kauppalista löytyvät pdf-tiedostoina sivun alalaidasta.

Voit ladata ravintolasi/kahvilasi käyttöön Pekka-videoista ja esiintymisistä kootun videon.

Kevyempi ja erityisesti Ravintolapäivää varten koottu videokooste löytyy YouTube-listasta PekkaRavintolapaiva, joka alkaa Pekan tervehdyksellä ravintolapäivälle. Tervehdystä voi käyttää itsenäisesti Pekka-ravintolan markkinoinnissa.

Lisätiedot: Taru Anttonen, ravintolapaiva@haavisto2012.fi tai p. 044-727 3244

http://www.facebook.com/ravintolapaiva

 

Jaa sivu: