— Mari Kamaja

Vihreät äänestivät loppusijoituspäätöstä vastaan

Talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti tiistaina valtuuttaa työ- ja elinkeinoministeriön määräämään ydinenergiayhtiöt yhteistyöhön ydinjätteen loppusijoituksessa. Päätöksessä on käytännössä kyse siitä, velvoitetaanko Posiva ottamaan vastaan myös Fennovoiman ydinjätteet.

Päätös ei syntynyt yksimielisesti. Vihreä ympäristöministeri Ville Niinistö ehdotti, että tässä vaiheessa vain selvitettäisiin, onko Fennovoiman ydinjätteen sijoittaminen Posivan loppusijoituspaikkaan ylipäänsä mahdollista toteuttaa.

Niinistön mielestä ensin olisi tullut selvittää esimerkiksi geologisten rakenteiden ja olosuhteiden soveltuvuus loppusijoitukseen, turvallisuuskysymykset liittyen esimerkiksi kuljetuksiin sekä hankkeen erilaiset ympäristövaikutukset.

Ville Niinistön ehdotuksen puolesta äänestivät ministerit Niinistö ja Arhinmäki.

 

 

Jaa sivu: