— Marja Honkonen

Sattuma sai bluesmiehen ehdolle

Kuva: Aki LahnajokiPorin Vihreät on kerännyt syksyn kunnallisvaaleja varten listalleen ennätysmäärän ehdokkaita. Ensimmäiset 43 ehdokasta julkistettiin kesäkuun alussa ja tavoitteena on täysi lista.

Ehdokkaiden joukossa on myös Mika Lahnajoki – muusikko, opettaja ja bluesmies. Ensikertalainen ehdokas päätyi Porin Vihreiden listalle, kun tuttu kaupunginvaltuutettu pyysi mukaan. Asiaa puitiin yhdessä kuppilassa, johon molemmat olivat sattumalta samana iltana päätyneet.

– En itse aiemmin ollut aktiivisesti pyrkinyt politiikkaan mukaan. Ehdokkuus oli siis sattumien summa, Lahnajoki kertoo.

Puolueen valinta oli silti helppo, sillä vihreät arvot ovat Lahnajoelle tärkeitä. Itseään hän kuvailee rohkeaksi ja valmiiksi kokeilemaan uusia asioita.

– En koe, että minulta olisi vaadittu jotain erityisosaamista, vaan halua vaikuttaa tärkeisiin asioihin. Siksi kynnys lähteä ehdokkaaksi ei ollut liian korkea.

Vaalikampanjaansa hän aikoo lähteä tekemään avoimin mielin: juuri nyt on aika miettiä rauhassa, millaista kampanjaa lähtee tekemään.

Tukea Lahnajoki toivoo saavansa paitsi Porin Vihreiltä myös lähipiiriltään. Palmgren-konservatoriossa kitaransoittoa, laulua ja yhtyesoittoa opettavalla miehellä on monilta elämän eri osa-alueilta paljon tuttavia, joista on tukea ja apua vaalikampanjassa.

Muita ehdokkuutta miettiviä hän ohjeistaakin lähtemään rohkeasti mukaan.

– Asiaa täytyy tietysti miettiä oman elämäntilanteen ja ajankäytön kannalta. Elämässä kannattaa kuitenkin aina sanoa kyllä!

Lue lisää ehdokkuudesta: www.vihreat.fi/ehdokkaaksi

Kuva: Aki Lahnajoki

Jaa sivu: