— Jarkko Minkovitsch

Annen aakkoset

"E" niin kuin ehdokas, "V" niin kuin vihreä. Ehdokkaan aakkoset -sarjassa vihreät eurovaaliehdokkaat paljastavat palan itsestään kirjain kerrallaan. Anne Bland paljastaa muun muassa sukunimensä tarinan ja mistä viidestä yksinkertaisesta asiasta EU:ssa on kyse.

 

Anne BlandAurinko. Kaiken a ja lopussa myös o. Olen kuin sisilisko, joka lämmittelee kevätauringossa pimeyden jälkeen, vuodenajoista kiitollisena.

Bland. Otin laiskuuttani mieheni sukunimen Bland, vaikka moni kovasti ihmetteli tätä suomalaiselta naiselta. Helpompi ääntää ja tavata Briteissä kuin Reijonen…

Citymarket. Citymarketit ja prismat edustavat kaupan liian keskittynyttä valtaa Suomessa. Lisää monimuotoisuutta ja suoramyyntiä.

Deadline. Elämäni deadlinejen maailmassa. Tämäkin kirjoitus meni sen toiselle puolelle.

Ei on vaikea sana sanoa, silti vahva ei rasismille, ei kiusaamiselle, ei väkivallalle.

Fix it, not exit it. Emme halua lähteä EU:sta, vaan haluamme korjata sen.

Geolämpö ja muut uusiutuvat energiamuodot kuuluvat vihreään biotalouteen, joka luo työtä ja vaurautta.

Khaled Hosseinin kirjat avasivat silmäni Afganistanin monimuotoiselle elämälle kainostelemattomalla, mutta kaunilla tavalla. Rakastan kirjoja.

Ilmastonmuutos. Meillä on vain 15 vuotta aikaa pysäyttää ilmaston lämpeneminen kahteen asteeseen, ei 50 vuotta. Tekoja nyt!

Joulu. Ulkosuomalaisen jouluongelma: juhliako aattoa vai joulupäivää? Syödäkö kinkkua vai kalkkunaa? Ratkaisu: molemmat!

Kapitalismi. Puhtaasti voittoa tavoitteleva nykykapitalismi on vasta 30 vuotta vanha. Silti unohdetaan, että ennen myös sosiaaliset tavoitteet kuuluivat kapitalismiin. Nyt tarvitsemme myös ekologista kapitalismia.

Luonto. Tähän on pakko kirjoittaa Äiti Luonto isoin kirjaimin.

Maaseutuvihreyden vahvistuminen on ollut iloinen asia. Tarvitsemme vahvan, koko Suomen kattavan Vihreän liiton, joka puhu myös ”maaseutua.”

Nopeus. Helmasyntini. Opettelen hidastamaan.

Onnellisuus bruttokansantuotteen sijasta talouden mittariksi.

Perhosrinteen torppa, jossa olen saanut upottaa omat juureni Satakunnan savipeltoon. Unelma asua maaseudulla vihdoinkin toteutui vuonna 2009.

QR-koodi. Tässä kampanjassa olemme tehneet QR-koodilla linkkejä videoihin. Kun 10 vuotta maksoi Britanniassa shekkiviholla, tällaiset modernit ratkaisut osaavat yhä uudelleen ja uudelleen tuottaa ahaa-elämyksiä!

Ruoka, raha, rauha, rakkaus ja reiluus – EU:ssa on kyse loppujen lopuksi näistä hyvin yksinkertaisista, mutta elintärkeistä asioista.

Sauna, pyhä paikka.

Työttömyys sekä talous-, ilmasto- ja sosiaalinen kriisi eivät anna aihetta toiveikkuuteen. Kriiseistä poispääsy vaatii kuitenkin toivoa, koska toivo luo tavoitteet sekä tahdon ja kyvyn toimia.

Uudet sosiaaliset innovaatiot kuten yhteiskunnalliset yritykset ovat konkreettisia keinoja muuttaa maailma paremmaksi.

Varkaus. Synnyin Varkaudessa sisävesien ja tehtaiden äärellä. Sitten muutin Kallioon 3-vuotiaana.

X on aarteen paikka.

Yksin tai yhdessä. Jos haluat kulkea nopeasti, mene yksin. Jos haluat kulkea kauas, mene yhdessä.

Z. Nyt päätetään Z-sukupolven tulevaisuudesta. Tehdään siitä kestävä.

Å, Ä ja Ö. Englantilaisesta tietokoneesta puuttuivat ååkkoset. Nyt tekisi mieli naputella näitä hassuja kirjaimia ihan vain ilon vuoksi.

Äiti ei ollut ensimmäinen sana, jonka lapseni oppivat. Ensimmäisen oli kakka ja kahden muun daddy.

Ö-mappi. Suomessa luodaan upeita juttuja hankerahoituksella, mutta kun raha loppuu, kehitetyt hyvät ideat joutuvat mappi ööhön. Hankerahoituksen tulostavoitteena pitäisi olla kestävän liiketoiminnan luominen ja ideat käytäntöön.

Jaa sivu: