Outi Alanko-Kahiluoto jatkaa vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajana

Vihreä eduskuntaryhmä on valinnut kansanedustaja, filosofian tohtori Outi Alanko-Kahiluodon jatkamaan eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Hän on toiminut tehtävässä vuodesta 2013.

Alanko-Kahiluoto on helsinkiläinen kolmannen kauden kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen. Hän on myös Helsingin kaupunginvaltuutettu ja Kelan valtuuskunnan jäsen.

Vihreille tärkeimpiä asioita tällä vaalikaudella ovat köyhyyden torjuminen, uuden työn luominen, koulutukseen panostaminen ja ympäristönsuojelun vahvistaminen.

- Yksi keskeisimmistä asioista tänä keväänä on perustulokokeilu. Suomeen tarvitaan perustulo, joka nostaa ihmisiä töihin ja tuo turvaa työelämän epävarmuudessa. Työmarkkinoita pitää uudistaa, ei pakolla vaan helpottamalla työntekoa ja työnsaantia, Alanko-Kahiluoto sanoo.

Muita kevään keskeisiä kysymyksiä ovat työmarkkinatilanne ja pakkolait, pakolaiskriisi ja turvapaikanhakijoiden kotouttaminen, sote-uudistus ja maakuntahallinto sekä uusiutuvan energian tukiratkaisu.

Eduskuntaryhmän ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Olli-Poika Parviainen ja toisena varapuheenjohtajana Krista Mikkonen.

Olli-Poika Parviainen (medianomi, AMK) on ensimmäisen kauden tamperelainen kansanedustaja sekä hallinto- ja tulevaisuusvaliokuntien jäsen. Krista Mikkonen (FM) on ensimmäisen kauden joensuulainen kansanedustaja sekä puolustus- ja tarkastusvaliokuntien jäsen.

Lisätietoja

Outi Alanko-Kahiluoto
09-432 3005