— Erkki Perälä

Vihreän eduskuntaryhmän uudeksi puheenjohtajaksi joensuulainen Krista Mikkonen

Krista Mikkonen

Vihreä eduskuntaryhmä valitsi uudeksi puheenjohtajakseen Krista Mikkosen, 43. Mikkonen on ensimmäisen kauden kansanedustaja Savo-Karjalan vaalipiiristä. Hän on koulutukseltaan biologi (FM) ja työskennellyt ympäristöön liittyvissä tehtävissä niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla.

Mikkonen on toiminut Vihreiden varapuheenjohtajana vuosina 2011-2015 ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana vuosina 2015-2016. Joensuun kaupunginvaltuustoon hänet valittiin ensimmäisen kerran vuonna 1996. Mikkonen asuu Joensuussa miehensä ja kolmen poikansa kanssa.

- Olen innostunut päästessäni johtamaan Vihreän eduskuntaryhmän työtä. Tänä syksynä Vihreät jatkaa hallituksen kovien arvovalintojen haastamista omalla vaihtoehdollaan. Laadimme syksyllä oman vaihtoehtobudjettimme, jossa koulutuksen sijaan leikataan fossiilisten polttoaineiden tuista. Aiomme myös valmistella rinnakkaislakiesityksen laajemmasta ja toimivammasta perustulokokeilusta, Mikkonen toteaa.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Olli-Poika Parviainen, 35. Hän on ensimmäisen kauden kansanedustaja Tampereelta ja toiminut ryhmän varapuheenjohtajana kuluvalla vaalikaudella. Tätä ennen Parviainen työskenteli apulaispormestarina Tampereen kaupungilla, jossa hän vastasi osaamis-, elinkeino- ja sivistyspalveluista. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri ja medianomi (amk). Parviaisen perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi lasta.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin toisen kauden kansanedustaja Heli Järvinen, 53,  Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja viestinnän opettaja. Järvinen on työskennellyt aiemmin mm. Suomen yrittäjänaisten toimitusjohtajana ja televisiotoimittajana. Järvinen asuu Savonlinnassa miehensä kanssa ja hänellä on kaksi aikuista lasta.


Lisätietoja:
Krista Mikkonen, p. 044 262 7881