Vihreät käynnistää presidenttiehdokkaan nimeämisen

Vihreiden puoluehallitus on päättänyt käynnistää puolueen presidenttiehdokkaan nimeämisprosessin.

Puolueen ehdokkaan nimeämistä varten on tänään avattu haku. Vihreiden presidenttiehdokuudesta kiinnostuneita pyydetään ilmoittamaan puoluehallitukselle torstaihin 9. helmikuuta 2017 mennessä. Puoluehallitus tekee tämän jälkeen esityksen ehdokkaasta puoluevaltuuskunnalle, jolle päätös puolueen sääntöjen mukaan kuuluu. 

Ehdokkaaksi voivat ilmoittautua vaaleissa kansalaisilta valtakirjan jo saaneet kansanedustajat tai europarlamentaarikot. Ehdokkaaksi voi ilmoittautua myös muu henkilö, jota esittää tehtävään vähintään 100 vihreiden jäsentä edustava yksi tai useampi puolueen jäsenyhdistys.

Puolueen puheenjohtaja Ville Niinistö on pyytänyt presidentinvaalien 2012 ehdokasta, miljoona ääntä saanutta kansanedustaja Pekka Haavistoa tehtävään. Haavisto on luvannut harkita asiaa.

- Presidentinvaalit ovat areena, jolla käydään suuri linjakeskustelu tämän maan suunnasta. Haluamme olla tässä keskustelussa täysillä mukana ja tarjota Suomen kansalle vahvan vaihtoehdon inhimillisen, avoimen, tulevaisuuteen luottavan ja vastuunsa kantavan Suomen puolesta, puoluesihteeri Lasse Miettinen toteaa.


Lisätietoja

puoluesihteeri Lasse Miettinen
puh. 040 5076100
lasse.miettinen@vihreat.fí