Touko Aalto: Sote-käsittelylle on annettava työrauha

Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aalto on huolestunut eduskuntaan kohdistuvasta painostuksesta sote-uudistuksen käsittelyssä.

- Uutiset keskustan toiminnasta sosiaali- ja terveysvaliokunnassa ovat huolestuttavia. Poliittinen pelaaminen kansanvallan ja hyvän hallinnon kustannuksella on lopetettava, Aalto sanoo.

- Perustuslakivaliokunta vaati mittavia muutoksia valinnanvapauslakiin ja edellytti, että käsittelyyn varataan riittävä aika. Sote-esityksen sisältö- ja aikatauluongelmat ovat hallituksen omaa tekoa. Käsittelyn vaatimasta ajasta kiukuttelun sijaan hallituspuolueiden on nyt hyväksyttävä se, että hallituksen sote-esityksen ongelmien korjaaminen vie aikaa. Suomalaisten palvelut ovat liian tärkeitä uhrattavaksi hallituksen kompuroinnin vuoksi, Aalto sanoo.