Anna blogillesi nimi

Kyllästyttääkö pelkkä "Käyttäjän N. N. blogi" blogisi otsikkona? Voit tehdä blogistasi persoonallisemman antamalla nimen ja kirjoittamalla sille lyhyen esittelytekstin, jossa kerrot jotain itsestäsi ja blogistasi.

Blogin nimi eli otsikko ja esittely eli kuvaus näytetään sivun oikeassa laidassa, varsinaisten blogimerkintöjesi vieressä.

Blogisi otsikkoa ja kuvausta säädetään oman käyttäjätunnuksesi asetuksista. Pääset käyttäjätunnuksen (ja siten myös blogisi) asetuksiin heti avausruudusta, johon tulet kirjauduttuasi sisään sivustolle. Vaihtoehtoisesti pääset käyttäjätunnuksesi sivulle koska tahansa sisäänkirjautumisen jälkeen valitsemalla vasemman laidan valikosta linkin "Oma tunnukseni".

Klikkaa käyttäjätunnuksesi kohdalta "muokkaa":

Blogi12

...ja syötä "Blogin kuvaus" -kohdassa blogille haluamasi otsikko ja kuvausteksti:

Blogi13

...ja lopuksi klikkaa sivun alalaidasta ”Lähetä” -painiketta hyväksyäksesi tekemäsi muutokset:

Blogi14

Liitä oma kuvasi blogisi oheen

Kuva elävöittää sivustoa. Niinpä onkin suositeltavaa, että liität oman kuvasi blogisi yhteyteen. Kuva tulee näkyviin blogisi oikeaan yläkulmaan, blogin esittelytekstin yläpuolelle.

Kuvan lisääminen onnistuu samoista oman tunnuksesi asetuksista kuin blogin nimen ja esittelytekstinkin. Klikkaa käyttäjätunnuksesi kohdalta "muokkaa":

Blogi12

Tämän jälkeen etsi käyttäjätunnuksesi asetuksista kohta "Lataa kuva palvelimelle" ja klikkaa "Browse" -nappia:

Blogi15

Valitse nyt omalta koneeltasi haluamasi kuva (huomaa "Lataa kuva palvelimelle" -laatikon alla mainitut kokorajoitukset). Lopuksi klikkaa sivun alalaidasta taas "Lähetä" tallentaaksesi uuden kuvasi:

Blogi14

Onneksi olkoon! Kuvasi on nyt liitetty blogiin!

Ylläpidä linkkilistaa suosikkiblogeistasi

Kun olet kirjatunut sisään sivustolle ja menet katsomaan blogiasi, huomaat sivun oikeassa laidassa otsikon "Blogilista" ja tämän alla linkin, jossa lukee ”Edit” (ko. linkki näkyy vain itsellesi, kun olet kirjautuneena sisään - muut käyttäjät eivät sitä näe):

Blogi16

Klikkaamalla "Edit" -linkkiä pääset ylläpitämään linkkilistaasi. Voit tähän listaan koota linkit suosikkiblogeihisi, joita haluat suositella oman blogisi lukijoille (tai myös muille hyville www-sivustoille – vaikka otsikossa lukeekin sana "blogi", mikään ei estä sinua laittamasta tähän linkkiä esim. omille vaalisivuillesi tai sinulle tärkeiden järjestöjen kotisivuille).

Linkkilistan ylläpito näyttää tällaiselta:

Blogi17

Kun haluat lisätä uuden blogin / sivuston linkkilistaasi, kirjoita sen tiedot "Uusi blogi" -laatikkoon:

  • kohtaan "URL" merkitään blogin/sivun www-osoite
  • kohtaan "Nimi" kirjoita jokin nimi, jolla haluat kuvata linkin kohteena olevaa blogia/sivua
  • syötettyäsi em. tiedot klikkaa "Lisää blogi" -napista.

Lähtökohtaisesti linkit järjestyvät aakkosjärjestykseen antamasi Nimen mukaisesti. Jos haluat muuttaa tätä järjestystä (esim. jos haluat linkin omalle vaalisivullesi aina ylimmäiseksi), se onnistuu muuttamalla "Paino" -asetusta:

  • oletusarvoisesti kaikilla linkeillä on sama paino (0); saman painon omaavat sijoitetaan aina keskenään aakkosjärjestykseen
  • jos jollekin linkille antaa pienemmän painon kuin muille (esim. -1, jos muiden paino on 0), se nousee näiden yläpuolelle
  • jos jollekin linkille antaa suuremman painon kuin muille (esim. 4, jos muut ovat 0), se laskeutuu näiden alapuolelle.

Voit muuttaa jo syöttämisesi linkkien tietoja (URLia, Nimeä ja Painoa)  "Tämänhetkiset blogit" -laatikosta, jossa näkyvät jo syöttämäsi linkit. Kun olet antanut niille haluamasi uudet asetukset, klikkaa "Päivitä blogit" -painiketta.

Jaa sivu: