Asiaa Oaxacan tilanteesta

Heidi Hautala ja Satu Hassi järjestivät puoluekokouksen lounastauolla mielenkiintoisen tilaisuuden. Siinä läsnä olivat Meksikossa murhatun ihmisoikeusaktivisti Jyri Jaakkolan äiti sekä Omar Esparza, ihmisoikeusaktivisti, jonka vaimo ammuttiin samassa tilanteessa kuin suomalainen Jaakkola.

Tilaisuudessa keskusteltiin Meksikon vaikeasta ihmisoikeustilanteesta. Murhatut ihmisoikeusaktivistit olivat mukana ihmisoikeustarkkailijoiden saattueessa. Saattueen kulku pysähtyi tiesulkuun, minkä luona saattuetta ammuttiin tuliasein.

Viime viikkoina tilanne Oaxacan osavaltiossa on pahentunut entisestään - Esparza toi Vihreille surullisen viestin siitä, että vain kolme päivää sitten San Juan Copalan alueella aktivistien murhat olivat jatkuneet.

Työtä ihmisoikeuksien puolesta on tehtävä, vaikeuksista huolimatta. Vain siten asiat voivat muuttua.

Vesa Saarinen, verkkotuottaja

Jaa sivu: