Kymmenen kirjallista kysymystä ministeri Pekkariselle

Vihreät keräsi taannoin kymmenen ydinvoima-aiheista kysymystä ministeri Pekkariselle.

Elinkeinoministeri Pekkarinen ei ole pystynyt vastaamaan yksityskohtaisesti kaikkiin esitettyihin kysymyksiin. Niinpä Vihreät esittää nyt kysymykset uudemman kerran - muokattuina kirjallisiksi kysymyksiksi eduskunnassa. Vihreiden kansanedustajat jättävät tänään vastattavaksi kymmenen kirjallista kysymystä ydinvoimasta.

Esittämällä ydinvoimaa koskevia avoimia kysymyksiä Vihreät haluaa edistää avointa keskustelua - ja vahvistaa kansanedustajien tietopohjaa ennen ratkaisevaa ydinvoimaäänestystä.

Mauri Pekkarisen on eduskunnan työjärjestyksen mukaan vastattava kansanedustajan kirjalliseen kysymykseen 21 päivän kuluessa sen jättämisestä. Niinpä Pekkarisen kirjalliset vastaukset kysymyksiin tulevat kansanedustajien ja kansalaisten saataville ennen täysistuntokeskustelua ja ratkaisevaa äänestystä ydinvoimasta, viikolla 26.

Vihreiden esittämissä kysymyksissä tiedustellaan mm. arvioita ydinvoiman vaikutuksesta ilmastopäästöihin, vientiin, tuontiin ja uusiutuvan energian tuotantoon. Kysymyksissä tiedustellaan myös sitä, miten Pekkarinen on arvioinut ydinvoiman vaihtoehtoja, kustannuksia, ydinjätehuoltoa sekä sähkönkulutuksen kehittymistä.

Lue Vihreiden alkuperäiset kymmenen kysymystä Pekkariselle osoitteesta www.vihreat.fi/ydinvoima/10kysymysta - nyt esitettävät kirjalliset kysymykset on muokattu näistä kysymyksistä.

Jaa sivu: