Eurovaaliblogi: Onko hän vaalien kovin kiertäjä?

Yli kaksi viikkoa tien päällä. Yli 4000 kilometriä. Paikkakuntia Helsingistä Utsjoelle.

Jos Vihreiden eurovaaliehdokas, saamelaiskäräjien entinen puheenjohtaja Pekka Aikio ei ole kilometrimäärässä mitattuna näiden vaalien kovin kiertäjä, ei Aikio ainakaan kauas vaalikiertäjien kärjestä jää.

Helsingissä eilen vierailleen Aikion yli 4000 kilometrin mittainen kampanjakiertue näyttää kartalla tältä:

 

Reitti: Rovaniemi - Jyväskylä - Kuopio - Joensuu - Helsinki - Turku - Tampere - Oulu - Tornio - Ylitornio - Pello - Kittilä - Kolari - Muonio - Enontekiö (Hetta) - Karigasniemi - Utsjoki - Rovaniemi - Oulu - Sodankylä. Reitin mitta 4106 km (Bing Maps).

Reitin varrella Aikio tapaa äänestäjiä ja keskustelee muun muassa saamelais- ja ympäristökysymyksistä. Teemat yhdistävät ihmisiä niin reitin eteläisimmässä kolkassa (Helsinki) kuin pohjoisimmassa päässä (Utsjoki). 

- Etenkin pohjoisen asioissa on paljon epäselvyyttä, ja siksi haluan nostaa keskusteluun nimenomaan sen luontoon ja kulttuuriin liittyviä kysymyksiä, kertoo Aikio.

Pitkä reitti vaatii paljon suunnittelua: Aikio ja hänen kampanjapäällikkönsä kertovat, että koteihinsa he pääsevät pidemmäksi ajaksi seuraavan kerran vasta vaalipäivänä 25.5. päättyvän kampanjakiertueen jälkeen. Koska kampanjakiertue alkoi jo 10.5., on Aikion kampanja tien päällä yli kaksi viikkoa.

- Onneksi verkkoyhteydet toimivat. Esimerkiksi osallistuin keskusteluun yhdessä (RKP:n eurovaaliehdokas) Klemetti Näkkäläjärven kanssa siten, että toimittaja oli Inarissa, Klemetti Oulussa ja minä Joensuussa, Aikio nauraa.

Helsingissä vieraillessaan Aikio pysähtyi Vihreiden kampanjakontilla tapaamassa muun muassa ympäristö- ja saamelaiskysymyksistä kiinnostuneita helsinkiläisiä.

 

Jaa sivu: