Kampanjablogi: Tutustu vihreisiin ehdokkaisiin

Alla Vihreiden ehdokkaat eurovaaleissa 2014. Muista äänestää sunnuntaina 25.5.2014. Tarkemmin ehdokkaidemme ajatuksia voit kuulla Ylen meppigalleriassa.

 

Aalto
Aikio

152 Touko Aalto

Touko Aalto on 30-vuotias Vihreiden varapuheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Jyväskylästä. Hän työskentelee kansanedustajan avustajana. Toukon tärkeimmät vaaliteemat ovat työllisyys, talous ja kohtuus.

Touko Ylen meppigalleriassa.

Lue lisää Toukosta.

 

153 Pekka Aikio

Pekka Aikio on 69-vuotias tutkija ja eläkeläinen Sodankylästä. Hän on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu asiantuntija ja saamelaispoliitikko, joka toimi Suomen saamelaiskäräjien puheenjohtajana vuosina 1996–2008. Pekan tärkeimmät vaaliteemat ovat puhdas pohjoinen luonto ja ihmisoikeudet.

Pekka Ylen meppigalleriassa.

Lue lisää Pekasta.

 

Alanko-Kahiluoto
Auvinen

154 Outi Alanko-Kahiluoto

Outi Alanko-Kahiluoto on 47-vuotias Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Helsingistä. Hän toimii myös kaupunginvaltuutettuna ja Vihreiden naisten puheenjohtajana. Outin tärkeimmät vaaliteemat ovat hyvinvointi, ihmisoikeudet ja työllisyys.

Outi Ylen meppigallerissa.

Lue lisää Outista.

 

155 Harri Auvinen

Harri Auvinen on 39-vuotias tekniikan tohtori ja kaupunginvaltuutettu Kuopiosta. Hän työskentelee Helsingin yliopistossa tutkijatohtorina. Harrin tärkeimmät vaaliteemat ovat energia, työllisyys ja maksuton koulutus.

Harri Ylen meppigalleriassa.

Lue lisää Harrista.

 

Bland
Cronberg

156 Anne Bland

Anne Bland on 44-vuotias Vihreiden varapuheenjohtaja ja yhteiskunnallisten yritysten asiantuntija Huittisista. Hän toimii myös Maaseutu- ja erävihreiden puheenjohtajana. Annen tärkeimmät vaaliteemat ovat raha, ruoka ja reiluus.

Anne Ylen meppigalleriassa.

Lue lisää Annesta.

 

157 Tarja Cronberg

Tarja Cronberg on 70-vuotias Euroopan parlamentin jäsen sekä tekniikan ja kauppatieteiden tohtori Polvijärveltä. Tarjan tärkeimmät vaaliteemat ovat rauha, ruoka ja raha.

Tarja Ylen meppigalleriassa.

Lue lisää Tarjasta.

 

Haapanen Hautala

158 Satu Haapanen

Satu Haapanen on 45-vuotias kansanedustaja ja luokanopettaja Oulusta. Hänen tärkeimmät vaaliteemansa ovat koulutus, nuoret ja eettinen ruoka.

Satu Ylen meppigalleriassa.

Lue lisää Sadusta.

 

159 Heidi Hautala

Heidi Hautala on 58-vuotias kehitysyhteistyön asiantuntija ja kaupunginvaltuutettu Helsingistä. Koulutukseltaan hän on maa- ja metsätaloustieteiden maisteri. Hänen tärkeimmät vaaliteemansa ovat avoimuus, ihmisoikeudet ja globaali kehitys.

Heidi Ylen meppigalleriassa.

Lue lisää Heidistä.

 

Holopainen
Ilvessalo

160 Hanna Holopainen

Hanna Holopainen on 37-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri ja kaupunginvaltuutettu Lappeenrannasta. Hänen tärkeimmät vaaliteemaansa ovat ympäristö, hyvinvointi ja työllisyys.

Hanna Ylen meppigalleriassa.

Lue lisää Hannasta.

 

161 Saara Ilvessalo

Saara Ilvessalo on 24-vuotias oikeusnotaari, oikeustieteen opiskelija ja kaupunginvaltuutettu Turusta. Saaran tärkeimmät vaaliteemat ovat ympäristö, demokratia ja nuoret.

Saara Ylen meppigalleriassa.

Lue lisää Saarasta.

 

Kasvi Kauppinen

162 Jyrki Kasvi

Jyrki Kasvi on 50-vuotias kaupunginvaltuutettu ja tekniikan tohtori Espoosta. Hänen kolme tärkeintä vaaliteemaansa ovat tiede, digitalisaatio ja työelämä.

Jyrki Ylen meppigalleriassa.

Lue lisää Jyrkistä.

 

163 Sirpa ”Siru” Kauppinen

Sirpa ”Siru” Kauppinen on 41-vuotias ympäristötekniikan M.sc. ja kaupunginvaltuutettu Vantaalta. Hänen tärkeimmät vaaliteemansa ovat työpaikat, koulu ja korruptio.

Sirpa Ylen meppigalleriassa.

Lue lisää Sirpasta.

 

Kivekäs Kousa

164 Otso Kivekäs

Otso Kivekäs on 34-vuotias kaupunginvaltuutettu Helsingistä. Hänen tärkeimmät vaaliteemansa ovat internet, kaupungit ja talous.

Otso Ylen meppigalleriassa.

Lue lisää Otsosta.

 

165 Tuuli Kousa

Tuuli Kousa on 34-vuotias London School of Economicsista valmistunut juristi ja kaupunginvaltuutettu Helsingistä. Hän työskentelee ministerin erityisavustajana. Tuulin kolme tärkeintä vaaliteemaa ovat ilmasto, talous ja hyvinvointi.

Tuuli Ylen meppigalleriassa.

Lue lisää Tuulista.

 

Ohisalo Sinnemäki

166 Maria Ohisalo

Maria Ohisalo on 29-vuotias Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden puheenjohtaja, tutkija ja sosiologian jatko-opiskelija Helsingistä ja Itä-Suomen yliopistosta. Marian tärkeimmät vaaliteemat ovat yhdenvertaisuus, oikeudenmukaisuus ja kestävyys.

Maria Ylen meppigalleriassa.

Lue lisää Mariasta.

 

167 Anni Sinnemäki

Anni Sinnemäki on 40-vuotias kansanedustaja Helsingistä. Hänen tärkeimmät vaaliteemaansa ovat ympäristö ja oikeudenmukaisuus.

Anni Ylen meppigalleriassa.

Lue lisää Annista.

 

Sumuvuori
Tynkkynen

168 Johanna Sumuvuori

Johanna ”Nanna” Sumuvuori on 37-vuotias poliittisen historian jatko-opiskelija, kaupunginvaltuutettu ja entinen kansanedustaja Helsingistä. Hän opiskelee tällä hetkellä Oxfordin yliopistossa Iso-Britanniassa. Nannan tärkein vaaliteema on ihmisoikeudet.

Johanna Ylen meppigalleriassa.

Lue lisää Johannasta.

 

169 Oras Tynkkynen

Oras Tynkkynen on 36-vuotias kansanedustaja ja YTM Tampereelta. Hän on Vihreän eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja. Oraksen tärkeimmät vaaliteemat ovat ilmasto, työ ja reiluus.

Oras Ylen meppigalleriassa.

Lue lisää Oraksesta.

 

Vartia Yanar

170 Antero Vartia

Antero Vartia on 33-vuotias helsinkiläinen yrittäjä ja kauppatieteiden maisteri. Hänen tärkeimmät vaaliteemansa ovat eurokriisi, eriarvoisuus ja hyvinvointi.

Antero Ylen meppigalleriassa.

Lue lisää Anterosta.

 

171 Ozan Yanar

Ozan Yanar on 27-vuotias taloustieteiden opiskelija Helsingistä. Hän työskentelee tutkimusharjoittelijana Palkansaajien tutkimuslaitoksella. Ozanin tärkeimmät vaaliteemat ovat työllisyys, tasa-arvo ja inhimillisyys.

Ozan Ylen meppigalleriassa.

Lue lisää Ozanista.

 

Pidemmät esittelyt ehdokkaistamme löydät täältä.

 

Jaa sivu: