— Aija Salo

Hyvää Älä osta mitään -päivää!

Huomenna perjantaina on vuotuinen Älä osta mitään -päivä. Tänä vuonna päivän teemana on "elämyksiä ostamatta". Teeman kunniaksi julkaistaan mm. lehti nimeltä elämys - upplevelse. Lehti löytyy sähköisenä kampanjasivuilta. Älä osta mitään -päivän idea on viettää vuorokausi hankkimatta tavaraa ja käyttämättä rahaa. Kansainvälinen teemapäivä haastaa ihmiset punnitsemaan valintojaan ja muuttamaan käyttäytymistään ekologisemmaksi. Mukava tapa suunnata kulutustaan toisin on hankkia tuotteiden sijasta palveluja. Älä osta mitään -päivänä pääkaupunkiseudulla on ilmainen sisäänpääsy useisiin museoihin. Oletko koskaan käynyt esimerkiksi kuurojen museossa? Kampanjasivuilla voi allekirjoittaa päivän mittaisen ostamattomuussitoumuksen. Allekirjoitin sen taas tänä vuonna, vaikka epäilenkin, pystynkö pitämään sitoumuksesta kiinni 100%. Olen tosin perjantaina töissä iltaan asti, joten tilaisuuksia synnintekoon ei juuri ehdi tulla. Sivuilla ehdotetaan myös aineettomia lahjoja joulupakettiin, esimerkiksi: Kodin siivous Yhteinen loma Omatekoinen laulu tai runo Iltasatu Lahjoitus hyväntekeväisyyteen Lahjakortti hierojalle Itseleivottu kakku Konsertti-ilta Illallinen ystävien seurassa Kierros taidemuseossa Itse tehty footbagin Metsäyhtiön tai muun lafkan osake (osallistumisoikeus yhtiökokouksiin..) Itse tehty näytönsäästäjä tai kirjanmerkki Vanhoja supersankarisarjakuvia divarista
Jaa sivu: