— Aija Salo

Ihmisoikeuskakkua ja tammikuun rauhallista hämärää Loviisassa

[img_assist|fid=791|thumb=1|alt=Aija Vuorilahdessa]Palasin juuri Loviisasta, jossa vierailin Valkon kansalaisopistolla. Alustin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemasta otsikolla Ihmisoikeudet ja vähemmistöt. Muut puhujat olivat kirjailija Anu Mylläri ja Kynnys ry:n toiminnanjohtaja Kalle Könkkölä. Kolmetuntinen ilta keskusteluineen oli antoisa, ja minulle illan päätteeksi tarjottu kakku oikein hyvää. Sain kyydin kotiin länteen hiljaista tietä. Sataa. Ilmastonmuutos näkyy ikkunasta. Illan osallistujat, minä muiden mukana, saivat Kalle Könkkölältä hänen kirjoittamansa vammaisten ihmisten ihmisoikeusoppaan "Tunne oikeutesi - Pidä puolesi - Auta muitakin", joka kuuluu Vammaisneuvoston julkaisusarjaan. Lupaan jossain vaiheessa lukea myös Anu Myllärin kirjan Adoptoitu.
Jaa sivu: