— Aija Salo

Valtapeliä ilman armoa - kenet saa siunata?

Kuulin tänään, että evankelis-luterilaisen kirkon Porvoon ja Helsingin hiippakunnissa on molemmissa tehty kantelu siitä, että pappi on siunannut samaa sukupuolta olevan parin. Kirkon keskustelu seksuaalivähemmistöistä näyttää ajoittain valitettavasti kirkon sanoman irvikuvalta: peistä taitetaan siitä, ketä ja mitä saa siunata ja miten siunaajia pitäisi tai voisi rangaista. Kyse on hiostuksesta ja vallankäytöstä, jossa ihmisoikeusmyönteisen linjan edustajat halutaan ajaa pois kirkosta. Toki kantelujen takana on ymmärtääkseni yksittäisiä yksityishenkilöitä, jotka eivät ole tehneet kanteluja mistään kirkon virallisesta asemasta käsin, mutta koko kirkon on silti syytä katsoa peiliin. Suututtaa! Toivon kovasti voimia niille Arcus-liikkeen, Yhteys-liikkeen ja Tulkaa kaikki -liikkeen aktiiveille ja muille kirkon sisällä ja liepeillä työskenteleville ja toimiville, jotka pistävät itsensä likoon avaramman kirkon puolesta.
Jaa sivu: