— Aija Salo

Yritysetiikkaa Botnian malliin

Haagin kansainvälinen tuomioistuin päätti eilen, että argentiinalainen kansanliike Argentiinan ja Uruguayn rajalla sijaisevan Botnian sellutehtaan siirtämiseksi tai sulkemiseksi saa jatkaa rakentamiensa tiesulkujen puolustamista. Päätös oli ympäristöliikkeen ja vapaan kansalaistoiminnan voitto. Argentiinassa sellutehtaan lähialueilla suuri joukko ihmisiä kokee, että maiden rajalla kulkevan joen rantaan pystytetty valtava tehdas on ympäristöriski ja että sen perustamisessa ei kuunneltu argentiinalaisia. On ikävää, että suomalainen firma on joutunut asiassa näin huonoon välikäteen. Todella harmillista on myös, että Botnia ei ole juuri korvaansa lotkauttanut kansanliikkeen huolelle. Olisi hienoa, jos suomalaiset yritykset toimisivat maailmalla eettisen yritystoiminnan ja yhteiskuntavastuun mannekiineina. Näin ei vain taida tosielämässä ihan aina olla.
Jaa sivu: