— Aija Salo

Karaokea Kirkalle

Kulttuuripainotteisia huomioita tältä päivältä: Tunnen itseni historiattomaksi. Musiikki-tv:ssä näytettiin euroviisujen esikatseluvideo vuodelta 1985, jolloin Kirka edusti Suomea Hengaillaan-biisillä (sillä, jossa kello on ensin 22.45 ja sitten enemmän). Video on ihan kerta kaikkiaan uskomaton. Missä minä olin, kun oli 80-luku? Ai niin, olin vielä pieni ja meillä ei ollut tv:tä. Äidillä oli kyllä olkatoppaukset. Kävin karaokessa laulamassa Kirkan muistoksi Surun pyyhit silmistäni pois. Yhdessä lempisarjoistani eli Greyn anatomiassa oli tänään intersukupuolinen lapsi. 14-vuotias Bex oli kasvatettu tyttönä, mutta kun häneltä leikattiin kasvain, kävi ilmi, että hänellä oli sekä naisen että miehen sisäiset sukuelimet. Jakso oli myönteisellä tavalla valistava: itsensä aina jotenkin erilaiseksi kokenut Bex ilahtui mahdollisuudesta valita, minkä sukupuolen kokee omimmakseen. Hänen vanhempansa oppivat kunnioittamaan lapsensa itsemääräämisoikeutta. Sain vaihteeksi muistutuksen siitä, että asioiden tekemistä ei kannata siirtää ja siirtää. Kotimainen Riisuttu mies -elokuva vedettiin sopimuskiistan takia teatterilevityksestä ja dvd:ltä ennen kuin ehdin käydä katsomassa sen. Leffaa ei ole suorastaan ylistetty, mutta seurakuntamaailmassa kasvaneena haluaisin kyllä nähdä sen. Umo Jazz House sulkee Pursimiehenkadun tilansa Helsingissä helmikuun lopussa. Sitä ennen siellä järjestetään vielä mm. 8.2. saamelaisten kansallispäivän (joka on oikeasti 6.2.) iltabileet. Sinne!
Jaa sivu: