— Aija Salo

YLEs partiordförandedebatt och De Grönas svensk kampanjöppning

Gårkvällens partiordförandedebatt skrämde mig inte lika mycket som jag tänkt innan, trots att Finlux-fabriken i Åbo var ett lite spökigt ställe och ordförandena såg lite konstiga ut med en massa smink på i den tomma hallen. Diskussionen var helt saklig. Den gav mig faktiskt en bättre bild av Eero Heinäluoma än jag haft. Det bästa med debatten var att De Grönas Tarja Cronberg presterade så fint. Hon lyckades i nästan varje muntur lyfta upp någon av De Grönass centrala synpunkter. Jag är förstås partisk men tycker att Tarja klarade sig bäst. Vänsterförbundets Martti Korhonen var också bra, fast jag tror Tarja var bra även i Obs.'s partiordförandeintervju i måndags. I dag öppnar De Gröna sin valkampanj på svenska. Jag deltar i kampanjöppningen, som är riktad till media, i riksdagen kl. 12-12.30. På plats är även Miljöpartiet de grönas språkrör Maria Wetterstrand från Sverige, jee! Jag har bara träffat henne en gång tidigare men hon verkar vara väldigt skarp och trevlig.
Jaa sivu: