— Aija Salo

Sakkovankeudesta, järjestyksenvalvojista, homofobiasta

Lyhyesti ennen Mäntsälän, Järvenpään, Keravan ja Vantaan junakiertueelle lähtöä: Eilen junassa keskustelin useita kertoja sakkovankeudessa olleen henkilön kanssa sakkovankeus-käytännön mielekkyydestä. Hän kannatti ulosottoa sakkovankeuden sijaan. On varmaankin totta, että sakkovankeuteen sisältyy suuri vankilaan sosiaalistumisen riski. Myös vankiloiden ylikorkea täyttöaste on ongelma, jota sakkovangit pahentavat. Järvenpäässä tuli juttua järjestyksenvalvojatutkinnon ehtojen tiukentamisesta. Lisäkoulutusvaade tuli kaikille kortin jo suorittaneille. Tähän asiaan minun pitäisi paneutua enemmän: mitä tavoitteita uudistuksella on, lisääkö se turvallisuutta vai byrokratiaa? Järvenpäässä muutama portsari piti uudistusta lähinnä rahastuksena. Ranneliike.net jakaa vaaleissa "Älä äänestä homofobiaa eduskuntaan" -kortteja. Kuulin, että Helsingissä kokoomus ei suostu ottamaan kortteja omaan vaalipisteeseensä edelleen jaettavaksi. Onko kokoomuksen mielestä siis ok äänestää homofobiaa eduskuntaan?
Jaa sivu: