— Aija Salo

Työttömyyden kuva

Eräissä tv-uutisissa - olikohan TV-Nytt - kerrottiin nuorten miesten työttömyyden kasvusta. Kuvituksena oli 12-16-vuotiaita poikia skeittaamassa. Osuvaa kuvaa nuorten miesten joutilaisuudesta? Vai asenteellista ja ajattelematonta hyvän harrastuksen leimaamista? Skeittaaminen näyttää olevan edelleen eri-ikäisten poikien harrastus. Helsingin rakentamassa Micropolis-skeittipuistossa Eläintarhan kentän kupeessa vilisee juuri poikia, muutama tyttö näkyy joukossa. Skeittailun tukeminen on järkevää, mutta samalla pitäisi muistaa sukupuolivaikutusten arviointi myös nuoriso- ja liikuntatoiminnassa: tyttöjen ja poikien, naisten ja miesten harrastuksia pitäisi tukea tasapuolisesti. Usein tuppaa olemaan niin, että rahaa nielevät liikuntakohdehankkeet kohdistuvat voittopuolisesti "poikien lajeihin".
Jaa sivu: