— Aija Salo

Vihreillä laaja ohjelma ilmastonmuutoksen torjuntaan

Helsingin Sanomien verkkolehden mukaan suomalaiset pitävät ilmastonmuutosta ihmiskunnan vakavimpana ongelmana. Ks. www.hs.fi. Toivottavasti tämä näkyy myös vaalien tuloksissa sunnuntaina. Vihreillä ilmastonmuutoksen torjunta on yksi vaalien kolmesta pääteemasta. Vihreiden ilmasto- ja energiapoliittinen ohjelma (www.vihreat.fi/node/501) on konkreettinen, pitkäjänteinen ja kunnianhimoinen selonteko siitä, miten Vihreät haluavat Suomen ja EU:n torjuvan ilmastonmuutosta omalta osaltaan. Haitallisten päästöjen vähentämiseksi tarvitaan monenlaisia keinoja: energiatehokkuuden lisäämistä uuden rakennus- ja laiteteknologian avulla, energiansäästöä, uusiutuvien energiamuotojen käyttöä edistävää verotusta ja syöttötariffeja, panostusta joukkoliikenteeseen, vähäpäästöisempää autokantaa. Lisäydinvoimalle Vihreät sanovat EI.
Jaa sivu: