— Aija Salo

Lentomaksua pulittamaan

Edessä siintävän Länsi-Eurooppaan muuton myötä minulle on valjennut, että lentämisestä tulee uudessa elämänvaiheessa merkittävä osa ajanviettoani ja matkustamistani. Ikävä kyllä. Aion yrittää maksimoida ajankäyttöni ystävien ja läheisten tapaamiseen lyhyillä Suomen-vierailuilla, ja käytännössä muu liikkumistapa kuin lentäminen tullee harvoin kyseeseen. Itse työhön kuuluu myös matkustamista. Onneksi muutamaan maahan pääsee Belgiasta myös junalla. Gääks, en pidä lentämisestä kovin paljon (edes niillä lennoilla, joilla yläilmoissa saa avata lentokoneen oven, katsoa reunalta alas ja hypätä). Pitämistä suurempi harmi on kuitenkin lentämisen ympäristövaikutukset. Täytynee ryhtyä luomaan itselleen rutiinia lentomaksun maksamisesta Maan ystäville (www.lentomaksu.fi). Myönnän, että se ei ole ollut tapanani, mikä johtuu pihiydestä. Lentomatkoja on viime vuosina kertynyt keskimäärin kerran vuodessa ulkomaille (ja sitten vuosittain ne muutamat vartin mittaiset, tutun kerosiininkatkuiset lennot, joilla koneen kyydissä mennään vain ylös). Kotimaassa en ole toistaiseksi reittilennolla lentänyt.
Jaa sivu: