— Aija Salo

Sauvailua ja semifinaalin suosikit

Semifinaalissa Islannin Eirikurin kappaletta seuraa suomalaisten uutta kansallisharrastusta kuvaava videopostikortti. Tarkka katsoja tunnistaa kortin puolivaiheilla takaa kuvattuna mummoni vanhan sinivalkokukallisen mekon ja sinisen takkini, joissa sauvon reippaasti. Kortin lopulla nojaillaan sauvoihin haaveellisesti merelle katsellen. Toivon seuraavien maiden jatkavan semifinaalista lauantain finaaliin: Unkari, Bulgaria, Islanti, Itavalta, Serbia. Bubbling under ovat Andorra, Belgia, viisujen vakiosuosikkini Turkki ja Tanskan Drama Queen. Loppujen maiden esitykset liikuttavat minua niukanlaisesti. En ilmeisesti saa semifinalisteista kokoon 10 finaalikelpoista kappaletta. En tee veikkausta, kenet kansat valitsevat, vaan laitan peukut pystyyn suosikkieni puolesta. Suorista finalisteista suosikkini taitaa olla Ruotsi. Onneksi The Arkin kertoimet ovat pudonneet jonkin verran - ei tule niin huono omatunto ennakkosuosikin kannattamisesta. Tosin toinen suosikkini Ukraina on sekin ennakkosuosikkien joukossa. Uskon edelleen Hanna Pakarisen voivan sijoittua kymmenen joukkoon.
Jaa sivu: