— Aija Salo

Unelmien Palestiina

Olin eilen Turussa ehkä elämäni ensimmäistä kertaa kuuntelemassa kuunnelmaa esityksenä. Siis ei radiosta, vaan järjestettynä tilaisuutena, jossa yleisö istui hämärässä huoneessa ringissä kuuntelemassa kuunnelmaa Simpukoita vuorella. Vakavassa tarinassa palestiinalainen äiti piti kiinni pojastaan, joka halusi seurata väkivaltaisuuksissa kuolleen isänsä jälkiä vastarintaliikkeessä. Vavahduttava kokemus. Kevyempi kulttuurielämys oli pitkästä aikaa Alexander McCall Smithin kirjan lukeminen: Tears of a Giraffe. Se on toinen osa Mma Ramotswen, Botswanan ensimmäisen naispuolisen yksityisetsivän, seikkailuja. Varsinaisia hyvän mielen tarinoita, vaikka samalla aika opettavaisia ja välillä liikuttavia. Itse kirahvin kyyneleisiin asti en vielä päässyt. Turussa olisi ollut tarjolla myös feministinen festari LadyFest, mutta jätin osallistumatta siihen, kun perhepiirissä oli tärkeää ohjelmaa riittämiin. Onneksi vastavalmistunutta feministitapettia (www.megahem.info) saa myös Helsingistä! Pitäisi vielä keksiä, mihin julkiseen tilaan ison tapetin saisi liimattua.
Jaa sivu: