— Aija Salo

Vaarallista elämää

Viikonloppuna pyöräilin ahkerasti eri puolilla pääkaupunkia, ja Keravallakin tuli pyöräiltyä. Kokeilin menestyksellisesti pyörän kuljetusta niin metrossa kuin lähijunassa. Mm. Hesarista bongatulla Laajasalon kartanokierroksella oli hauskaa. Yllättäen ja pyytämättä eteen tuli kuitenkin vaarallisia tilanteita tuon tuosta: Jostain syystä ympäri Laajasaloa ja Jollasta oli kaivettu asfalttia koko pyörätien leveydeltä auki isoiksi kuopiksi, jotka oli merkitty täysin puutteellisesti. Osa kaivannoista oli sentään aidattu, suurimmassa osassa kuopan reunalla vain lojui keltapunaisia merkkilautoja epämääräisessä muodostelmassa. Huonommalla (väri)näöllä varustettu henkilö olisi helposti voinut ajaa töräyttää suoraan kuoppaan. Muutama voimasana taisi tästä syystä päästä muuten mukavalla reissulla, oli vaikea uskoa silmiään kun yhä uusia kuoppia tuli vastaan.
Jaa sivu: