— Aija Salo

Byrokratian suhteellisuudesta

Eilisessä blogimerkinnässäni unohdin kertoa, että kahden tunnin prosessi tilin avaamiseksi oli ilmeisesti helppo ja mutkaton. Eräs kollegani, jonka kotimaa ei vielä ollut EU:n jäsen hänen muuttaessaan Belgiaan, joutui samaisessa pankissa (eri konttorissa) nöyryytetyksi: häneltä vaadittiin alunperin 10 000 euron takuutalletusta tilinavauksen ehtona. Siis tilin avauksen! Tieto Itä-Euroopasta tulevien huonommasta kohtelusta varjosti hiukan iloani omasta tilistä. Tänään sain tilapäisen pankkikortin, mutta "due to technical problems" se ei toiminut automaatissa. Ei se mitään, koska uutukaisella tililläni ei varmastikaan vielä ole senttiäkään rahaa... Ensi viikolla saan oikean pankkikortin lisäksi Formula1-aiheisen Mastercardin. Valitsin sen, koska Formula-yhteistyön ansiosta ensimmäinen vuosi on ilmainen. Eli Renault osti minut 25 eurolla... Huoh.
Jaa sivu: