— Aija Salo

In the office and at the counter

Kolme päivää uudessa toimistossa takana. Pidän uusista(kin) työkavereistani ja olen tuntenut itseni tosi tervetulleeksi. Olen saanut joka päivä tarpeeksi ruokaa ja kävellyt kilometrikaupalla. Lähiaikoina tuon pyörän Suomesta tänne, sille tulee varmasti käyttöä. Metsään on muutama kilometri, toivottavasti sinne tulee mentyä myös jalan. Suurin saavutukseni tällä viikolla on pankkitilin avaaminen belgialaisessa pankissa. ING-pankin iso konttori kieltäytyi avaamasta minulle tiliä, koska minulla ei ollut esittää virallista todistusta siitä, missä asun. Tämä siitä huolimatta, että edellisenä päivänä tapaamista sopiessani olin kertonut, että minulla on esittää toistaiseksi vain työsopimus. Syntymätodistusta ei sentään pyydetty - Hollannissa maahan virallisesti asumaan asettuminen edellyttää kuulemma sellaistakin. No, en luovuttanut vaan menin ING-pankin pieneen konttoriin kahden korttelin päässä. Siellä tilinavaus onnistui ensi istumalta ja ilman etukäteisajanvarausta. Virkailija oli todella ystävällinen ja huumorintajuinen. Ensi viikolla saan pankki- ja luottokortin - kunhan saan teipattua nimeni postiluukkuun väliaikaisessa asuinsijassani.
Jaa sivu: