— Aija Salo

Helsingin kaupunkipyorat ovat tosi jees...

...verrattuna Brysselin kaupunkipyoriin. Ainakin siina mielessa, etta Hesan kaupunkipyorat ovat ilmaisia. Niista tarvitsee maksaa vain pantti (2e), jonka saa takaisin kun palauttaa pyoran telineeseen. Brysselissa pyoran kaytto maksaa 50 senttia puolelta tunnilta ja maksaminen tapahtuu hiukan monimutkaisesti kortilla. Pyorat ovat siistin nakoisia, mutta suurin osa 250 pyorasta lojuu telineissa kayttamattomina. Systeemin toinen ongelma on, etta pyoria on vain Brysselin kunnan (commune) alueella, joka kattaa vain osan siita kaupungista, joka yleisesti tunnetaan Brysselina. Pyorille ei siis ole telineita kuntarajojen toisella pouolella. Selkeasti kehittamisen paikka. Toivottavasti kunnan johto ei kuitenkaan veda sita johtopaatosta, etta kaupunkipyorat olisivat huono idea ja ota pyoria kokonaan pois kaytosta. Niin, onhan telineita Helsingissakin vain kantakaupungissa. Toivottavasti aluetta laajennetaan lahivuosina.
Jaa sivu: