— Aija Salo

Säilytetään Mikkelin kaupunginorkesteri

Lapsuuden kotikaupungissani Mikkelissä jotkut ovat ryhtyneet puuhaamaan kaupunginorkesterin lakkauttamista. Asian puolesta on jopa kerätty nimiä. Ymmärtääkseni perusteena on kaupungin säästötarve. Joku on kysynyt itseltään, kumpi on tärkeämpi, vanhustenhuolto vai pikkuinen orkesteri. Sosiaali- ja kulttuuripalveluja ei pidä asettaa vastakkain keskenään. Molempia tarvitaan, ja molemmat turvataan riittävällä veroäyrillä. Itä-Suomen läänin pääkaupunki Mikkeli voi olla ylpeä pienestä orkesteristaan. Orkesterista luopuminen tuskin toisi käytännössä montaa euroa lisää muihin palveluihin. Koulutoverini Terhi Jääskeläinen lanseerasi nettiin kaupunginorkesteria puolustavan vetoomuksen. Sen on allekirjoittanut kahdessa päivässä lähes 1500 henkilöä eri puolilta Suomea ja maailmaa. Vetoomus osoittaa, että monet nykyiset ja entiset mikkeliläiset, heidän ystävänsä ja muut kulttuurinystävät puolustavat vahvasti ei-kaupallista klassista kulttuuritarjontaa osana julkisia palveluja. Allekirjoita sinäkin osoitteessa http://www.adressit.com/mikkeli.
Jaa sivu: