— Aija Salo

Fiat kannattaa tiukkoja paastorajoja autoille

Tanaan hieraisin silmiani, kun luin netti-Hesarista (ensisijainen uutislahteeni taalla Belgiassa...) otsikon, etta Fiat vastustaa EU:n autoille asettamien paastorajoitusten lieventamista. Nain todellakin on. Syyna on se, etta Fiat on autojen paastojen vahentamisessa edellakavija, ja se karsisi lepsumpia yhtioita hyodyttavista lievennyksista, joita monet autoalan lobbarit kiivaasti ajavat Brysselissa. Tuli hyva mieli. Juuri tallaisella logiikalla ilmastonmuutoksen pitaisi omalta osaltaan edeta: Teollisuuden ja teknologian alan toimijat huomaisivat, etta ilmastonmuutoksen torjunta voi olla kilpailuvaltti uuden teknologian muodossa, ja se kannattaa. On hienoa, etta keskustelua ja vaittelya syntyy autoalan sisalla - asetelma ei siis ole mustavalkoisesti teollisuus vastaan kansalaisjarjestot ja vihreat toimijat.
Jaa sivu: