— Aija Salo

Liiketta sisamarkkinoilla - eroon turkistarhauksesta

Suomen hallituksen EU-ministerivaliokunta katsoo, että EU:n laajuinen turkistarhauksen kielto, jota Hollanti ajaa, voisi "häiritä EU:n sisämarkkinoiden toimintaa" (netti-Hesari 10.7.). Anteeksi mita? Eiko sisamarkkinat tarkoita tuotteiden (ja palvelujen - ja rahan) liikkumista EU:n sisalla? Minun jarkeni mukaan, jos jokin tuotantomuoto kielletaan koko EU:ssa, sisamarkkinoita ei ko. tuotteelle enaa varsinaisesti ole. En ymmarra hallituksen logiikkaa. Kuulostaa lahinna silta, etta hallitus (lue: keskusta) on keksimalla keksinyt jotain perustetta, jolla vastustaa turkistarhauksen kieltamista EU:ssa. Mitahan vihreat ministerit ovat asiasta mielta? Oikeusministeri Brax kuuluu asemansa perusteella EU-ministerivaliokuntaan ja edustanee siella vihreiden kantaa.
Jaa sivu: