— Anna Cantell-Forsbom

Jouluähkyä

Olen Jouluihminen (isolla iillä). Kun vuodessani on 51 hektistä viikkoa, nautin etu- ja jälkikäteenkin yhdestä harmonisesta joulun ajan viikosta, jolloin luen joululahjakirjoja yötä myöten, nautin kiireettömästä yhdessäolosta, lautapelien pelaamisesta, suklaasta ja punaviinistä. Tänäkin vuonna joulua tuli tosin vietettyä yhtä ylenpalttisesti kuin ennenkin. Lahjojen antamisessa olen pyrkinyt järkilahjoihin ja ajatuksella annettuihin lahjoihin, kuten Kirkon ulkomaan avun kautta lahjoitettuihin vuohiin, teatterilippuihin ja museo-lahjakorttiin. Suosittelen Espoon WeeGee-museota, siellä on loistavat näyttelyt 7.1.2007 saakka. Erityisesti Shirin Neshatin valokuva- ja videoteokset puhuttelivat minua. Ruokaa tulee kuitenkin hankittua - ja syötyä - aivan turhan paljon. Ja jouluvalojen suhteen taistelen tunteen ja järjen valintojen välillä. Varsinkin lumettomassa pimeydessä ilahduttavat kauniisti valaistut pensaat kovasti, vaikka tiedän miten turhaa sähkön kulutusta se on. Olen yrittänyt ratkaista tätä omantunnon dilemnaa tyytymällä vain pieniin valoihin ja moneen kynttilälyhtyyn...
Jaa sivu: