— Anna Mäkelä

Fitz vs Fitz

Tutkimustyö on pahimmillaan puuduttavien akateemisten saivartelujen lukemista, lähdeluettelon pilkkujen viilaamista ja kirjojen metsästystä hikipäässä tunkkaisista kellareista. Parhaimmillaan se on jännittävien artikkelien lukemista (tai poliisisarjojen katsomista, kuten minun tapauksessani) ja oivallusten saamista. Esimerkiksi äsken luin tutkija Sari Elfvingin vertailevan artikkelin Fitz ratkaisee -poliisisarjan amerikkalaisista ja englantilaisista versioista. Elfvingin mukaan näissä 1990-luvun poliisisarjoissa selitetään esimerkiksi sukupuolta aivan eri tavalla. Brittiversiossa sukupuoli on ympäristön ja kulttuurin tuote, amerikkalaisessa kaikki teot ovat yksilön tekoja - tämä on iltapäivälehtimäinen kooste artikkelista. Tämä havainto täytyy pitää mielessä, kun analysoin omaa aineistoani. Inspiroivaa!
Jaa sivu: