— Anna Mäkelä

Kasvattajan moraalinen alennustila

Ennen kuin lapset syntyivät, olin ajatellut kieltää heiltä television katselun vähintään seitsemän vuoden ikään asti, mieluiten aikuisuuteen asti. Jos en olisi mediatutkija, haluaisin jopa luopua koko toosasta. (Tätä kaikkitietävä mieheni ei tosin usko, sen verran koukussa olen mm. Gilmoren tyttöihin.) Tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikomuksilla. Päiväkotielämää on nyt vietetty viikko, ja meillä katsotaan jo lastenohjelmia. Ne tulevat työssäkäyvän äidin aikatauluun vain niin sopivasti: ruuan saa lämpenemään ja päiväkodista tulleen vaippa- ja pyykkilastin pesukoneeseen samalla, kun esikoinen katsoo televisiota ja kuopus esikoista. Kaupallisten kanavien mainostulviin en ole sentään vielä sortunut, vaan toistaiseksi meillä katsotaan vain Pikku Kakkosta. Mutta karkkia ei tässä talossa saa ennen rippikoulua, se on varma!
Jaa sivu: