— Anna Mäkelä

A- vai B-ihminen?

Aamuhetki kullan kallis! Työvireeni on ehdottomasti parhaimmillaan ennen lounasta. Viikonloppunakin on ihanaa herätä aikaisin (jos lapset eivät ole valvottaneet) ja puuhailla yksin rauhassa ja hiljaisuudessa. Rajansa tietysti kaikella. Aikanaan olin töissä MTV3:n Huomenta Suomessa, ja työpäivän aloittaminen klo 3.30 ei joka aamu ollut ykkösjuttu. Nopeasti siihenkin kyllä tottui. Yhteiskunnan rytmi suosii minun laisiani aamuvirkkuja. Paitsi ei televisio, jonka parhaat ohjelmat (paitsi Gilmoren tytöt) alkavat aikaisintaan klo 21. Eihän perheellinen työssäkäyvä nainen sellaisia voi katsoa! Silloin nukutetaan lapsia, valmistellaan aamun tarhakamppeet ja suunnataan itsekin petiin. Norjankielessä aamuihmiset ovat A- ja iltaihmiset B-ihmisiä. Hieman arvottavaa?
Jaa sivu: